Expediteur wegtransport

Wat is een expediteur wegtransport?

Een expediteur is iemand die het logistieke proces rondom transport regelt. Je zou het kunnen zien als een tussenpersoon die communiceert tussen de bedrijven die hun goederen laten transporteren. Een expediteur voor wegtransport is gespecialiseerd in de volgende zaken:

  • Wegtransport
  • Douanezaken
  • Groupage

 

expediteur wegtransport

Een expediteur leidt het transport op de weg in goede banen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor speciaal of zwaar transport. Als de goederen internationaal worden getransporteerd, regelt een expediteur de douanezaken die eromheen geregeld moeten worden. Zo regelt de expediteur dat alle benodigde vergunningen aanwezig zijn en dat het transport voldoet aan alle regels. Ook kan een expediteur verschillende kleinere ladingen combineren in een vracht, zodat de kosten lager worden. Een expediteur is onmisbaar voor elk transportbedrijf!

Bij Eljo Exalto beschikken we uiteraard over een expediteur. Zo kunnen wij u niet alleen helpen met het transporteren van uw goederen, maar we kunnen ook het gehele logistieke proces uit handen nemen. U hoeft dan verder niks te regelen en wordt volledig ontzorgd. Heeft u vragen over uw goederen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen u graag verder!

Wat is het verschil tussen een transporteur en een expediteur?

Het grote verschil tussen een transporteur en een expediteur is dat een transporteur het transporteren van de goederen daadwerkelijk uitvoert en een expediteur niet. Een expediteur regelt alle zaken rondom het transport maar voert het transport niet zelf uit. Expediteurs werken nauw samen met transporteurs en zorgen er samen voor dat goederen op tijd worden getransporteerd.

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van een expediteur?

Bij Eljo Exalto werkt de expediteur dagelijks op kantoor en regelt hij van alles rondom het logistieke proces van verschillende vrachten. Denk aan het opslaan van de goederen, maar ook de volgorde van het in- en uitladen van goederen. Elke vracht moet precies ingeladen worden zoals het is ingepland van tevoren. Zo weet de expediteur altijd precies waar zich welke goederen bevinden en wordt er voorkomen dat de goederen kwijtraken of dat de goederen moeilijk vindbaar zijn. Bij speciaal transport komt daarbij ook nog kijken dat niet alle goederen naast elkaar mogen staan omdat dat gevaarlijk kan zijn. De expediteur moet ervoor zorgen dat dit alles in goede banen wordt geleid. Zo worden misverstanden en ongelukken voorkomen!

Contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.